Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.08.2009, 11:42   #3
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam 2 pytanka.
Wiem że samemu należy analizować, ale krótka analiza obejmuje obecną chwilę a chciałbym się dowiedzieć czego bardziej obiektywnego czasowo.

Potrzebuję 2 konta, a w zasadzie 1 konto na co dzień i 1 rachunek/lokatę na który chciałbym odkładać kasę na przyszłość - może jakiś w miarę niezbyt rozklekotany samochód, no ale......

Aktualnie mamy z małżonką konto w mbanku - to bym zostawił dla małżonki, a dla siebie jakąś alternatywę.
Myślę o:
- ing direct i do tego otwarte konto oszczędnościowe
- dbNET konto internetowe i db Konto Oszczędnościowe -> wygląda lepiej niż ing, wszystkie bankomaty za darmo, wyższe oprocentowanie itp. Ale jakoś nazwa Deutsche Bank PBC S.A. do mnie nie przemawia.

Może jakieś propozycje ??

Ewentualnie zastanawiam się nad ofertami GETIN Bank lub Fortis.
Plus dla getinbaku to to, że oddział mam na osiedlu, blisko domu. Fortis, Ing, Deutsche sa oddziały w mojej mieścinie.
Meritum - czysty internet,bez oddziału na miejscu. Jedynym potwierdzeniem lokaty jest email. Kurcze, jakoś nie ufam takim rzeczom.
Nawet "czysto" internetowy mBank przysyła papiery do podpisu oraz umowę kurierem. A nie
Cytat:
kliknij parę razy, wpłać kasę, potwierdzenie dostaniesz emailem na adres emailowy
Acha, poza tym meritum to dla kogoś z kasą - wpłać i trzymaj. Ja chcę co miesiąc trochę kasy przelewać to konto oszczędnościowe. To ma służyć "zbieraniu" jak w śwince skarbonce.

Ostatnio zmieniany przez Conti : 26.08.2009 o godz. 12:10
Conti jest offline   Odpowiedz cytując ten post