Cytat:
Napisany przez Conti
mBank ma 1 wadę. Ograniczone możliwości wyciągnięcia gotówki.
|
Ograniczenie sam sobie ustawiasz - ja raz wyciągałem 8tys. (przestawiwszy uprzednio przez Internet limit).
Musiałem zapłacić notariuszowi - i nie ma innej opcji.
W każdym innym przypadku duże kwoty przelewam. Jak sprzedający chce sprawdzić, to można założyć konto w tym samym banku - znajomy tak kupował mieszkanie. Specjalnie założył konto, u notariusza przelew, sprzedający loguje się na swoje konto - pieniądze przelane, sprawdzone, papiery podpisane.
Citibank - kiedyś miałem. Ale drożyzna była wtedy u nich okrutna. Tylko karta kredytowa mi została. Do tego haczyki. Przecież całkiem wyraźnie masz napisane, o tych 6%:
Od 15 lipca br. wyższe oprocentowane na Koncie Oszczędnościowym - aż 6,06 % w skali roku już od pierwszej złotówki na nowe środki.
>> więcej
Oprocentowaniem 6,06% w skali roku są objęte nowe środki, które zostaną wpłacone na Konto Oszczędnościowe Citibank od 15 lipca 2009.
Nowe środki to nadwyżka nad łącznymi środkami Klienta na dzień 14 lipca 2009 r. zgromadzonymi w Banku na rachunku Konta Osobistego w złotych, na lokatach terminowych w złotych, na rachunkach Konta Oszczędnościowego w złotych i Konta SuperOszczędnościowego w złotych, gdzie Klient jest posiadaczem lub pierwszym Współposiadaczem wskazanym w Umowie. Za ostatni dzień miesiąca naliczane są odsetki w wysokości 4,04%. Należna różnica między 4,04% a 6,06% za ostatni dzień miesiąca naliczana jest w kolejnym miesiącu.
Oprocentowanie dla starych środków wynosi 4,04% w skali roku wg zmiennej stopy procentowej.