nie czyta plyt
Witka
Kupilem jakis miesiac temu uzywane PSTwo poprzez allegro(model SCPH-77004/modbo 760). Wszystko smigalo po dzis dzien tzn. raz na jakis czas plyty sie nie wczytywaly ale to byla 1 plyta na 20 wiec myslalem ze to normalne. Dzis chce zagrac sobie w fife wlaczylem ja ale jak juz bylo wczytywanie memorki to przypomnialem sobie ze jej w srodku nie ma, wlozylem ja (fifa chodzila) resetuje a tu C*** wyskakuje mi browser, resetowalem ja chyba z 20x/wylaczalem calkowicie z pradu etc. Lecz czarnulka miala to gleboko w "nosie". Wsadzilem NFS'a MW wlaczyl sie bez zadnych problemow, pogralem chwile wszystko chodzilo pomyslalem ze znow sprubuje odpalic fife. Wlozylem niestety znow wyskakuje browser, resetuje i nadal nic. Wiec mysle pewnie sie plyta ****a** ( gram na "kopiach zapasowych" i uzywam tylko plytek TDK - ) skoczylem do sklepu po plytki tym razem kupilem PLATINIUM przegralem wlaczylem wszystko ladnie startuje wybralem jezyk doszlo do tego CO MA PISAC "przycisnij dowolny klawisz" lecz konsoli zaczelo bic tuz przed tym, zaciela sie na 5 sec po czym znow zaczela grac muzyka, znow sie zaciela i po tym sie wlaczylo menu. Wczytalem gre zaczelo ja ladowac gdy przeszedl caly pasek ladowania konsola znow zwisla (pasek byl juz na koncu muzyka grala w kulko to samo). Zresetowalem i znow identycznie to samo sprubowalem jeszcze kilka razy i nadal to samo. Wlozylem DMC 3 wlaczyl sie do wczytywania memorki i tez ****. "Wyczyscilem" laser dalej to samo. Plyta w konsoli podczas tych "zwisow" caly czas sie kreci a laser piszczy jak bura suka.
To wina lasera ? musze go wymienic ? W tym modelu mam laser jedno osiowy ? CO ROBIC ?
Wybaczcie przeklenstwa ale ten smutny fakt mnie bardzo zirytowal dalem 4 banie za sprzet pochodzil miesiac i odpierdala taka maniane ;|
CO ROBIC ?CO ROBIC ?
|