PS2 Slim SCPH 77001 NTSC - Pytanie odnośnie wiatraka.
Witam.
Jestem posiadaczem ww. konsoli. Mniej więcej dwa/trzy tygodnie temu, gdy były te "straszne" upały (+35C) grałem w GOW'a II (oryginał). Po dwóch godzinach pierwszy raz usłyszałem wiatraczek. Od tamtej pory wiatraczek włącza się od razu przy starcie konsoli. Przez ok. 5/10s słychać, jakby chodził na najwyższych obrotach, później się uspokaja i chodzi "standardowo". Tu nasuwa się pytanie: Czy to uszkodzenie wiatraczka/konsoli? Mam się tym martwić?
Btw. Mam jeszcze pytanie odnośnie lasera/zaślepek SM. Dwa miesiące temu przerobiłem konsolę SM 3.6 NTSC na giełdzie elektronicznej. Na miejscu zaślepki Nr 1 jest włożona jakaś prowizoryczna wata, czy coś w tym stylu. Zaślepek Nr 2 i 3 w ogóle nie widzę. Dzisiaj zainstałowałem FMCB 1.8b z ESR'em. Nagrałem płytkę z obrazem wcześniej spatchowanym ESR DISC PATCHEREM (płyta TDK). Po ok. godzinie wyciągnąłem płytkę i troszkę się przeraziłem. Krążek jest troszkę porysowany na krawędzi. Od razu sprawdziłem pozostałe płyty i są trochę porysowane - te od SM są troszkę porysowane, a oryginalne gry, w które grałem, gram (GT4 etc.) są lekko ryśnięte (rysy widać tylko "pod słońcem"). Nagram grę na Verbatimach i sprawdzę, czy świeżutka płyta też się rysuje. To może być wina lasera? SM DVD również ma lekkie rysy na krawędzi, w jednym miejscu jest ich naprawdę dużo (6/7 lekkich ryśnięć). Teraz przerzucam się na Free MC boota. Zostawić te "zaślepki", czy jakoś je usunąć?
Ostatnio zmieniany przez darrkis : 27.08.2009 o godz. 21:49
|