Cytat:
Napisany przez Gadzina18
yahol, razem będziemy pisać po chińsku za pomocą gładzika
PS, zaprzestanie wspierania PPC to chyba jakaś ściema, bo jądro systemu wspiera PPC.. prawdopodobnie znajdą się cudotwórcy, którzy to uruchomią na G5 ;]
|
Leos odpalal z G4 867+512 RAM.
I chodzil calkiem niezle.
Na PPC 1,43 + 512 RAM dziala mi wszystko, szybkoi spranie i nie widze (moze slepy jestem) miedzy MiniMacu 2x2+2GB RAM

Moze z otwieraniem duzych aplikacji i zdjec.
Inna rzecz, ze sporo aplikacji jest robiona juz wylacznie pod Intela.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Szkoda tylko że obie firmy nie dodają do swoich systemów czegoś w rodzaju vLite.
Moja Vista SP2 x64 zajmuje po vLite 2.6GB i to mimo że ma 2 języli (English/Polski).
Ja wiem że dyski sa duże a pamięć tania, ale po co mam trzymać i uruchamiać pierdółki których nie chce (windows sidebar itd).
Wszyscy narzekają że Vista to muł i zajmuje dużo pamieci...a tu proszę MacOS wcale nie jest lepszy 
|
W MacOS X instalujesz system z tym co chcesz, masz wybor.
Jezyki, sterowniki, (drukarki) dodatki masz wybor.
A co do pamieciozernosci.
Juz sie przyzwyczailem, ze pakuje sie 4 GB RAM w latopy i MiniMaci, 16 albo nawet 32 GB w MaciPro.To jest system 64 bitowy, i razem z aplikacjami potrafi zajac caly RAM.
Inna rzecz, ze wydajnosciowo i szybkosciowo - w porownywalnych aplikacjach MacOS bije Windowsa na glowe. Tu nawet nie ma co poownywac.
To zupelnie inna filozofia systemu.
I jeszcze jedno:
polityka dystrybucyjna Appla wola o pomste do nieba, polityka polskiego dystrybutora to juz nawet nie jest horror, to juz jest swiat schozofrenii i psychiatryk.