Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.08.2009, 19:15   #28
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dwie refleksje (powtarzać tego, co pisałem nie będę - jakby co kieruję to swojego pierwszego postu w tym temacie). Pierwsza odnośnie żywności, bardziej ciekawostka. Trzymaliśmy w szafie w przedpokoju dobrze zapakowaną prawdziwą wiejską mąkę (przywiezioną zresztą ze wsi). W tej samej szafie, na tej samej półce, dużo gorzej zapakowane stało kilka paczek zboża do pieczenia własnego chleba kupionych w Lidlu. Przy którymś sprawdzaniu okazało się, że w mące mimo dobrego zabezpieczenia zaległy się mole i była ich masa. W paczkach z Lidla znajdujących się w tym samym miejscu nie było ani jednego mola. Wszystkie poszły do kosza..

O żywności i chemi w niej już wielokrotnie pisałem, więc nie będę się powtarzał, ale to wydarzenie było ciekawym potwierdzeniem tego.

Druga rzecz. Po ostatnich przeprawach z kartą graficzną (opiszę przy okazji ciąg dalszy, bo niestety sprawa się jeszcze nie skończyła) i długimi rozmowami z serwisantami 'odkryłem' sposób na przynajmniej częściowe zmniejszenie nieprzyjemności obcowania z takim sprzętem. Otóż przed kupnem czegokolwiek warto przejść się do serwisu i popytać, jakiego producenta zwrotów mają najmniej, oraz (bo generalnie dzisiaj psuje się wszystko) jeśli już reklamacje mają miejsce, to jak są załatwiane. Bo np. Asus jest dla mnie od krótkiego czasu synonimem typowo polskiej olewczośći klienta i jeśli nie wyjaśnię sprawy na satysfakcjonującym mnie poziomie, będę go wszędzie gdzie mogę jak najbardziej nie polecał. A takich firm niestety jest więcej. W każdym razie kilka minut na rozmowę z serwisantami, którzy z takim sprzętem mają do czynienia na codzień, może pomóc dokonać lepszego wyboru.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post