Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.09.2009, 21:09   #43
Duracel
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.06.2006
Duracel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Dobra dobra, juz sie nie rob taki politycznie poprawny - dobrze obaj wiemy do czego ludzie wykorzystuja tego typu modyfikacje i nie fanzol mi o oszczedzaniu lasera. Nie znam poki co osobiscie zadnego przypadku by komus padl laser. A jak padnie to sie wymieni.
Kolego, mam wrazenie, ze ty w ogole nie zdajesz sobie sprawy z tego, co jest glowna zaleta zlamania zabezpieczen PS3. To nie o piraty glownie chodzi i nie one bylyby glowna zaleta takiej sytuacji. Nikt normalny raczej nie bawil by sie w kupno pirata zaoszczedzajac raptem pewnie jakies 50zl, w sytuacji gdy dostawal by gola plytke.

Glowna zaleta zlamania zabezpieczen, jak pokazal chocby przyklad PSP jest otwarcie mozliwosci przed oprogramowaniem typu shareware, public domain itd. Czyli m.in. niekomercyjne gry pisane przez zapalencow, emulatory Amigi, Atari, Nes, etc. Wszelkiej masci programiki umilajace zabawe z PS3 i w koncu modyfikacja softu wydawanego przez Sony, w ktorym do teraz, czyli do wersji 3.0 nie mozna sie doprosic takich pierdól jak polski jezyk w menu, napisy txt w divixach, mozliwosc podkladania wlasnej mp3 podczas grania itd. No i oczywiscie otwarty soft umozliwil by emulacje programowa gier z PS2, odblokowanie RSXa pod linuxem bez blagalnych i nieskutecznych poklonow w strone Sony.

Mam wielki szacunek do Sony, za to, ze z kazda kolejna konsola pchaja technologicznie rynek do przodu. Jednak odnosze wrazenie, ze poza geniuszem stworzenia bardzo dobrych zabezpieczen kryje sie takze jakas niezrozumiala degradacja intelektualna w zakresie dzialan marketingowych PS3 i traktowania konsumenta jako czlowieka ktoremu trzeba wyjsc na przeciw a nie ciagnac go za kieszen przy jednoczesnej gluchocie na wszelkie prosby i argumenty.

pozdrawiam