W przypadku brothera wydruki są bezczelnie tanie nawet w przypadku atramentówek.
Kartlidż Dulin za 7zł starcza na 1000 stron.Pojemność 37ml. Wychodzi 0.7 grosza za stronę

Ja używam tylko Skyhorse (chyba lepszy nawet niż oryginał). Pojemnik 19zł czyli koszt ok 1.9gr za stronę. Chociaż to 1000 stron z pojemnika to tak szacunkowo, może być więcej.... oryginał jest na 500 stron i ma ponoć 15ml.
O czyszczeniu dysz pamiętać nie trzeba bo drukarka sama je czyści od czasu do czasu (mowa o brotherach). Prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia gdzie te dysze są - nigdy ich nie widziałem.
Rok temu załadowałem tusze Skyhorse, używam jej m.in jako kolorowego xero czy do wydruków zdjęć (także A4) i jak na razie tusz sie nie kończy. W razie czego następne pojemiki są w szufladzie. Drukarka jest nieraz używana sporadycznie, mimo to wszystkie głowice są drożne.
Ale oczywiście ze lepszy do biura bedzie laser

Mam w domu laser panasonica, z prawie nowym tonerem na 4000 stron i duplexem ale nie używam bo drożej wychodzi
W przypadku nowszych konstrukcji z tuszami LC-1100 koszty są nieco wyższe, bo pojemniki sa mniejsze. Ale i tak jest tanio.