Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.09.2009, 20:56   #9761
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Peja ma też fajne kawałki i nie tylko o dresach i biedzie.
Ale hiphop to nie tylko to, co widać po czołowych "reprezentantach" polskiego rapu, mnie tutaj bardzo bawi zabawa słowem, podwójne, potrójne rymy, mnogość porównań, a na imprezach - bardziej bounce'owe (chociażby donguralesko).

Na co dzień lubię posłuchać tzw. "inteligentnego hiphopu", którego najlepszym przykładem może być np. mój idol L.U.C.
Jak ktoś jest zainteresowany to polecam przesłuchać (płyta jest podzielona na dwie części - "Album stopniowo ewoluuje, niczym fabuła i ostatecznie okazuje się być ponadczasową przypowieścią o poszukiwaniu szczęścia i spełnienia. Dzieło funkcjonuje jako podróż przez skrajnie dwubiegunową i wielowątkową planetę - z jej ciemnej i gorzkiej strony (sztamPOLAND) do idyllicznie bajkowej krainy ***187;Witu***171;, która okazuje się być filozoficzną rozprawką na temat dystansu jaki powinniśmy wypracować do życia"):
Puenta - Popkultura jak żart Strasburgera,
Reżim Pana Cykacza każdego równo mierzy,
Czy ja wyglądam jak żagle?,

I z tej "weselszej" części:
O półobrocie Czaka, czyli o przyczynie pędu,
O Witu, o izolofoteliku i o ślepym śledziu,
Happy End and Up Happy hands,

Polecam, ogromny powiew świeżości, jego teksty na pewno nie są proste i dosłowne.
Może kogoś zainteresowałem... :-)
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post