Cytat:
Napisany przez jesi
Co tak wszyscy upierają się na tego XP, ten system ma już prawie 8 lat, wiecznie żyć nie będzie. Nie lepiej poczekać miesiąc, bo premiera W7 się zbliża, będą go instalować na nowych notebookach i z tego systemu na pewno będziesz zadowolony.
|
XP jest dla mnie w pełni wystarczającym systemem. Z pewnością na slabszym lapku będzie działał szybciej.
No dobra zaczną sprzedawać laptopy z W7 i będzie taka kupa jak na początku z Vistą, że ponad połowa najtanszych laptopow ledwo co radzila sobie z tym systemem z fabrycznymi podzespolami.
Mam nadzieje, że będzie późniejsza możliwość przejścia na W7.
Cytat:
Napisany przez M@X
GMA X4500 to integra Intela - nie pgorasz na tym, ale jest dosc wydajna jak na przecietne potrzeby... Nie wiem natomiast jak z akceleracja przez nia odtwarzania plikow HD. To z reszta bardzo wazny argument, o ktorym wczesniej nie napisales - jesli chcesz odtwarzac HD i nie chcesz kombinowac/miec problemow to poszukaj lapa ze zintegrowana karta nVidia z obsluga CUDA (najnowszy to chyba mobilna 9400). ATI ma DXVA ktore akceleruje tylko do max. profilu 4.1, a z akceleracja na Intelu - jak juz napisalem - nie wiem jak sprawa wyglada. GeForce z CUDA wypada tu najlepiej, najskuteczniej i najwydajniej...
|
Nie pisałem ponieważ myślałem, że nie jest to jakieś mega wyzwanie-pliki o wyższej rozdzielczości niz PAL (720X576).
M@X może jakiś konkretny model?
Bo jeśli chodzi o tą tańszą wersję to nadal jesteś za modelem K50IJ-SX006 T4200/250/3GB/I4500/15.6 ? Najlepiej to by było sprawdzić na własne oczy odpalając na nim pliczek w jakimś HDV.
pozdr