Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.10.2009, 04:37   #12
johnyjj2
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.08.2009
johnyjj2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki wielkie za odpowiedź :-)!

Wynikałoby, że znów, po długim czasie poszukwiań, powinienem całkowicie zmienić podejście i stworzyć ten projekt w sposób inny :-).

Dokładnie, to co Orange ma na poczcie głosowej, co mają banki na infoliniach nie wymagających człowieka po stronie banku itd. Niemniej, czy mógłbyś mi, proszę, podać link do jakiegoś tutoriala jak coś takiego stworzyć :-)? No i tu jest trochę więcej rozpoznawania, bo chciałbym, żeby rozpoznawać cyfry, zamiast kazać użytkownikowi je wcisnąć na komórce.

Co do Windows Mobile to nie bardzo się orientuję w Microsoftowych technolgiach, bo z zasady (może niesłusznej) staram się omijać wszystko, co sygnuje sobą Microsoft. Co do tego, że wiele drogich komórek nie ma Javy to mnie zdziwiłeś. To czego w takim razie takie używają takie komórki zamiast Javy? Co do zaś obsługi emulatorów to niestety jestem taką osobą, która słabo sobie z tym radzi. Możesz podać linki do tutoriali :-)? Jedyne, czego używałem to emulator w Wireless Toolkit 2.5.2.

Miałem też wcześniej dziwny problem z odpaleniem Wireless Messaging API na komórce. Był przykład takiego MIDletu wykorzystującego WMA. Zapisałem go (albo był już nawet domyślnym przykładem, instalowanym razem z WT252) przy pomocy Wireless Toolkit, a potem nagrałem na prawdziwy telefon. W kodzie, przed kompilacją do .jar (wraz z .jad) zmian chyba żadnych nie wprowadzałem. Uruchamiałem program, podawałem numer (była nawet możliwość wyboru ze swojej listy z numerami telefonów, więc komunikacja z softem komórki była zaimplementowana ). Dawałem dalej, pisałem treść wiadomości, następnie "wyślij" i lipa. Włączały się wibracje na komórce, chyba też jakiś dźwięk, pisał, że wysyła i lipa... niczego nie wysłał na drugą komórkę. Zresztą, później stwierdziłem, że jednak lepiej to wysłać jako POST przez httpconnection w MIDlecie, a nie przez SMS-a. Niemniej jednak jestem ciekaw, dlaczego ten domyślny przykład Wireless Messaging API nie zadziałał mi :-).

Pozdrawiam i dzięki :-)!
johnyjj2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post