Dyskusja: Siatkówka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.10.2009, 22:32   #3
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mdfire Podgląd Wiadomości
@demek masz rację, że Posat mógł zrobić co chciał. Ale z drugiej strony finał imprez mistrzowskich zazwyczaj jest we wszystkich stacjach odkodowany.
Masz rację - to między innymi miałem na myśli - i nie tylko to ...
1. Fakt, że stacja jest prywatna to nie powinno powodować, że ma Polaków w d.... (to, że często ma to już inna kwestia - teraz mówimy o konkretnym wydarzeniu).
2. Polsat jest chyba jednak nadal stacją polską - więc wypadało by aby Polaków szanował.
3. Polsat to nie tylko stacja kodowana - jak np. Canal + - stąd można oczekiwać, że nie tylko będzie wielbił posiadaczy kanałów płatnych.
4. Polsat otwarty jest utrzymywany pośrednio przecież przez WIDZÓW - to my ją oglądamy, oni emitują reklamy, a my kupujemy reklamowane produkty - prosta zależność !
5. ME odbywały się w POLSCE - więc choćby z tego faktu widz polski miał prawo oczekiwać, że zobaczy więcej niż gdy impreza odbywa się w innym kraju.
6. Z całym szacunkiem - ale drażni mnie już te ciągle gadanie o tym HD, full HD itp. - ja oczekuję bardzo dobrej jakości obrazu i dźwięku i tyle - wciśnięto ludziom bzdurne nowości tak jak telewizory LCD, HD itp. aby firmy miały co sprzedawać !!
7. Polsat przez całe mistrzostwa dobitnie pokazał gdzie ma kibiców - tylko przed spotkaniem z Bułgarią mogłem razem z kibicami w Łodzi zaśpiewać hymn - przed żadnym innym meczem nie było wcześniejszego wejścia tylko na ostatnią chwilę.
8. I końcowa sprawa - nie dosyć, że nie pokazali finału - ale przecież po finale była dekoracja gdzie na podium stały reprezentantki Polski !!! Brak transmisji z dekoracji był jakby podsumowaniem podejścia Polsatu do kibiców i Polaków - mamy Was gdzieś, głęboko w d.... przepraszam - może za ostro - ale ja mam takie odczucia !!
9. Aha - nie róbmy porównania transmisji z imprezy rangi ME z ligą w C+ - liga to liga i jak kogoś interesuje to musi sobie kupić dekoder i płacić abonament itp. - a tutaj mamy do czyniena z wydarzeniem o minimum 2 razy ważniejszej randze !!

To tyle co miałem do powiedzenia - przepraszam za nerwy, ale wczoraj tak się wk.... , że jak dzisiaj zacząłem to pisać to wróciły te wspomnienia

ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 05.10.2009 o godz. 22:36
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post