Cytat:
Napisany przez Agred
Mój głos pod lektora? Hahaha! Dawno się tak nie uśmiałem  Od razu głośniki by poszły, albo coś gorszego ;]
|
Wywnioskowałem, że chcesz zmienić tą audio w celu tłumaczenia. ;]
Cytat:
|
A tak na serio, jedyne, co pojawia się podczas włączania gry, to Midway, Aruze i Sacnoth.
|
To loga wydawców i developera. Czyli nic ciekawego. ;]
Cytat:
|
O jakim packerze(jak to brzmi)/unpakerze mówisz? Są jakieś specjalne programy do tego, czy coś?
|
Każdy munge file, big file, vfs czy jak tam to sobie nazwiesz jest czymś w rodzaju archiwum. Np. WinRAR pozwala pakować i wypakowywać pliki z archiwów *.rar. No więc, Ty potrzebujesz też takiego "WinRARa", tyle że do *.pkb. Developerzy z reguły piszą własne takie programy do własnych formatów, żeby uprzykszyć życie nam 'hakierom'. ;] Trzeba więc rozpracować ten format i napisać własny packer/unpacker, lub jak kto woli nazywać extractor/rebulider.
Zajrzyj na PS2 Modz Paradise, mają tam całe mnóstwo takich programów. Może będziesz mieć szczęście i znajdzie do tej gry. Od stuleci nie zaglądałem na ich stronę/forum, więc nie wiem czego się aktualnie używa (swojego czasu bardzo popularne były multi ext/reb: CMC i eXpert2).
Cytat:
|
I jeszcze jedno: Nie mogę skopiować pliku Movie.pkb na dysk, tak samo jak LSD.pkb z SH2. Czymże to może być spowodowane? Zawsze, kiedy kopiuję, pojawia się napis, że plik ten jest uszkodzony, czy coś.
|
Hmm skopiuj z oryginalne gry. Kopia umiera, najwidoczniej bo masz już uszkodzone sektory, których Twój napęd nie daje rady skorygować. ISO Busterem możesz wypakować (pojawi się opcja z pytaniem czym zastąpić te dane, wybierz 00h). Oczywiście wiąże się to ze stratą danych z tych sektorów.