Cytat:
Napisany przez yahol
|
Po wpisaniu w google
hirens boot, wyskakuje mi na 1 to:
http://www.hiren.info/pages/bootcd .
Myślałem, że to homesite programu i że nie ma "oficjalnego" downloadu.
Linku podanego przez Ciebie wtedy nie zauważyłem
Przepraszam za nieuwagę i THX za właściwego linka.
Cytat:
Napisany przez yahol
Co ma do tego Wielki Brat?
|
Policja, CBA, CBŚ, ABW,UOP,WSI, SLD, LSD i inne skróty
Cytat:
Napisany przez yahol
I tylko ortodoksi sie jojcza, ale nie wiem na jaki temat.
|
Nie jojczę się

Nie interesuje mnie etyczna strona "piractwa". Nie chciałem tylko złamać zasad forum.cdrinfo.pl, które szanuję niezależnie od mojego zdania na jakiś temat.
Cytat:
Napisany przez yahol
Programy sa nieinstalacyjne, a wiec nie sa w sposob trwaly zainstalowane na dysku.
Oczywiscie sa rozne opinie, ale dopoki nie ma jednoznacznego wyroku/orzeczenia w sprawie stosowania nieinstalacyjnych programow z CD, uwazam, ze nie lamia licencji.
|
Hmmm, nie twierdzę, że nie masz racji, ja nie wiem.
Jednak całkiem niedawno rozmawiałem z oficerem Policji Kryminalnej Wydział Spraw Gospodarczych (czy jakoś tak), delegowanym do spraw "komputerowych" i on twierdził, że samo posiadanie kopii programów jest naruszeniem naszego prawa.
Twierdził, że sam fakt ich nieinstalowania, nieużywania nie jest depenalizacją. Natomiast dodatkowe posiadanie cracków, seriali itp narzędzi, ew. rozpowszechnianie oraz skala, rodzaj stosowania nielegalnego softu może stanowić o innej kwalifikacji prawnej czynu oraz co z tego wynika - wymiarze kary.
Oczywiście policjant może się mylić, wiem. Takie jest jednak ich zdanie, a w naszej rzeczywistości sama opinia Policji może nastręczyć problemów. Ja miałem nieprzyjemności, chociaż i tak nic mi nie zrobili.
No ale przeglądam teraz sam KK, Ustawę i też nie widzę uzasadnienia dla twojej interpretacji (ciekawej interpretacji!).