Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.02.2003, 00:46   #8
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
MBMY (mechanika i budowa maszyn) - na PKrak to flagowy kierunek wydz mech. i wiem ze nieźle koszą trzeba sie naumieć mechaniki, wytrzymałości , i projekty projekty jeszcze raz projekty...
AiR (automatyka i robotyka) - bardzo popularne obecnie coraz wicej ludzi na to idzie ale nie spodziewaj sie ze bedziesz po tym budował robocopy lub pieski EIBO (lub jakoś tak) jesli nie masz żyłki w tym kierunku to lepiej sobie daruj bo sie zawiedziesz, polecał bym bardziej PWarszawską jeśli juz, tam robią już coś konkretniejszego.
Obecnie to lepiej mieć przynajmniej dwa fakultety (by nie zawęzać sobie "horyzontów") wiec jesli uznasz ze Ci dobrze idzie to myśl o czymś równolegle , a tak to rób kursy jakie sie tylko da (np.: programy CAD, CAX czy CAE) bo niestety na studiach tylko podstawy Ci pokarza resztę musisz rozwinąć samodzielnie...
I nie liczyłbym że jak zostaniesz mgr to od razu praca na stanowisku kierowniczym i robota od zaraz, obecnie najlepiej mieć tak jak pisałem conajmniej dwa fakultety, i to niezalezne tak bys był elastyczny, np.: ekonomia dodatkowo no i jezyków jak najwiecej, bo na studiach języki sa olewane , wiec lepiej sie równolegle zapisac.

to tyle na razie może nie pomogłem ale rozjaśniłem albo odwrotnie