Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.10.2009, 18:26   #1052
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
a po co mi to ?
w ogóle po co mi am3 ?
Nie ma AM3, jak nie ma DDR3.

Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz jaki budżet na to przeznaczyłem bo chyba nie doczytałeś
Jak wolisz. Mnie, biednego nie stać na tanie rzeczy. I innym też to odradzam.

Cytat:
Poza tym 4050e jest lepszy, bierze tylko 45w.
Lepszy od czego? To chyba najsłabszy procek dostępny w sprzedaży (o ile jeszcze gdzieś go znajdziesz).
Wiesz ile bierze Phenom II? I co z tego, że ma TDP 95W jak cały system pod obciążeniem bierze 166W - i to z Phenom II 940.

Cytat:
Nawiasem mówiąc to macie przesadną manię z tym O/C.
Owszem. Lubię dostawać 100% tego, co kupuję (albo i więcej). Jak mam dwa rdzenie gratis, to czemu ich nie odblokować? No, akurat się trochę wkopałem, bo kupiłem KA790GX niby z SB750, ale wykastrowana i nie odblokowuje rdzeni. Na razie jadę na najtańszym procku (LE-1600 @ up to 2640MHz, ale zazwyczaj chodzi na 1200MHz) i ciągnie całość 63-83W (+ monitor). Wydajnościowo zupełnie mi wystarcza (filmy full HD trzymające standard chodzą bez problemu).

Więc z zasilaczem nie przesadzaj, jak X4 nawet Phenom I ciągnie maks 200W (cały system).

Update.

Jeszcze co do CUDA - to nie ma nic wspólnego z dekodowaniem filmów. Co najwyżej wyręczanie procka w KODOWANIU DO - i nie tylko. Generalnie chodzi o uruchomienie programu nie tylko w CPU ale i GPU.
I akurat jeżeli chodzi o dekodowanie HD to nVidia ma problemy z VC-1 a do tego Niemiła niespodzianka spotkała mnie natomiast podczas testów na płycie z chipsetem nVidia. Zarówno PowerDVD jak i WinDVD odtwarzały obraz płynnie, ale z bardzo widocznymi artefaktami dekodowania.

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 16.10.2009 o godz. 18:38
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post