Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.10.2009, 19:26   #1
pretorian111
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.09.2005
pretorian111 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sony Nec Optiarc AD-7243S LabelFlash

Witam,

Zakupiłem w/w napęd głownie z powodu LF.
Na chwilę obecną nie mam żadnej płytki LF ale postanowiłem przetestować funkcję wypalania po stronie danych.

Pierwsza płyta jakiej chciałem użyć była nie specjalnej marki moim zdaniem tj. Vobis DVD+R ... Klikam zapis... napęd chwile walczy z płytą i po chwili komunikat "zapis nie powiódł się" ... Pomyślałem sobie "kiepska płyta". Znalazłem Verbatima DVD-R i tutaj poszło bez problemu. Napis ładnie sie wypalił Kolejny Verbatim DVD-R i znów mam ładny napis z grafiką Wkładam Verbatima DVD+R i problem jak przy pierwszej płycie "zapis nie powiódł się". Kilkakrotne próby Myślę sobienie przyniosły żadnego efektu może DVD+R nie "łapie". Wkładam TDK DVD+R... Co prawda chyba za piątą próbą wypaliłem napis z grafiką ale udało się. Na kolejnym TDK DVD+R (inna rodzaj TDK) już nie poszło, kilkanaście prób i nic. Ten sam komunikat "zapis nie powiódł się"

Przeinstalowałem już Nero na inne, a dokładnie 6.6.1.4 i dalej to samo... Na płytce oczywiście jest wystarczająca ilość miejsca (nie zapisuje na danych).

Reasumując... zawsze udało się bez problemu zapisać na DVD-R... tylko raz po kilku próbach na TDK DVD+R... Czyżby zapis po stronie danych mógł się odbywać jednynie na płytach DVD-R ?? <---- zadając to pytanie przerwałem pisanie i włożyłem jakąś tanią DVD-R i poszło od razu więc chyba wszystko jasne DVD-R ! Mimo wszystko wysyłam na forum, komuś może się przydać.

Tak czy inaczej zapytam. Ktoś ma podobne doświadczenia, a może jest jakieś "lekarstwo" na DVD+R?

Pozdrawiam,
Dawid
pretorian111 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online