Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.10.2009, 20:22   #41
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Nie mam zamiaru udowadniac, ze nie jestem wielbladem to odpowiednie wladze musza to zrobic, a sad musi to potwierdzic
No pewnie - ciężar dowodu spoczywa na stawiającym zarzut.
Cytat:
Choc tak na zdrowy rozum.....czy to naprawde spowoduje, ze bede wielbladem?
Moim zdaniem nie. Ja trzymam Kodeks Etyczny na innej półce niż Kodeks Karny.

Ale tłum nie widzi różnicy.

Cytat:
Albowiem bardziej przypomina mi to Kafke, niz normalne prawo.
A mi jednak to nasze prawo wydaje się niezłe i logiczne.

Jest ono ewidentnie z innej epoki i zostało tylko dostosowane. W/g mnie nieźle dostosowane.
Np. w art. 278 KK został zawężony przedmiot czynu zabronionego, poprzez wymóg udowodnienia "korzyści majątkowych" z samowolnego uzyskania cudzego programu. itd

Penalizacja tylko czynu bezumownego pozyskiwania (a nie samego posiadania) jest również logiczna. Gdyby karane było posiadanie, to wrzucam sąsiadowi przez płot stos CD, dzwonię po Policję i ... sąd nie może go uniewinnić.

A na stworzenie prawa opisującego rynek oprogramowania, wydaje mi się być za wcześnie. Bo nikt nie ma dobrego pomysłu, jakby to miało wyglądać.

PS yahol, ja to sobie tak dyskutuję, ot przy kawie - jeśli nie masz ochoty, nie zmuszam
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post