Cytat:
Napisany przez ed hunter
Nic do was nie dociera, nie mówimy o żadnym odzyskaniu gruntu, ale o wywaleniu z niego ludzi na zbity ryj, ludzi, którzy handlowali tam jak większość jeszcze na gówno papu mówiła. 
|
To, ile tam przebywali nie ma większego znaczenia (chyba, że mówimy o zasiedzeniu, ale to nie ten przypadek). Jeśli więc właściciel przejmuje grunt, na którym ktoś bez odpowiednich uregulowań przebywa, to jest to de facto odzyskanie tego gruntu.
Cytat:
No nie wiem czy tak ludzie polecą za okazją i wydadzą pieniądze w Złotych Tarasach czy Galerii Centrum - nie ten towar i ceny
|
Nie mówiłem akurat o Złotych Tarasach, ale o miejscach, gdzie można kupić podobny towar. Bo kupić można, przewagą tego miejsca było to, że sporo różnych rzeczy było razem, a nie porozrzucanych po małych sklepikach w całym mieście. I spokojnie, jak ktoś czegoś potrzebował to i tak to kupi. A jeśli nawet nie, to straty z tego tytułu są pomijalne.
Cytat:
Chodzi o ludzi co potrafią handlować (a to nie jest takie proste jak się wydaje) zostali wywaleni na ryj, choć ustalenia były wcześniej inne (KDT popierało HGW w wyborach, za obietnice jakie im dała) tak się nie powinno z ludźmi postępować,
|
To, co innego. Jak pisałem, nie siedzę w temacie, więc tych wszystkich ustaleń nie znam, ale jeżeli rzeczywiście tak było, to sprawa powinna się rozstrzygnąć w sądzie. Inna sprawa, jeśli wszystko było 'na gębę', to jak ktoś zawierzył w ten sposób politykowi to chyba w Polsce zasługuje na taki los.. (to żart.. ponury żart...)
Cytat:
ale widać, że obecna władza złapała boga za nogi i wierzy, że będzie rządzić wiecznie, że wszystko jej wolno.
|
A która władza tak nie myśli...
Z innych rzeczy:
Pazerność zabija polskie lotniska
http://www.hotmoney.pl/artykul/kraj-...-lotniska-9903
Cytat:
Dodajmy, że ruch pasażerski w Polsce spadł o 14% w pierwszym półroczu tego roku (do 8,6 mln, Ryanair ogłosił zaś wzrost ruchu pasażerskiego o 12%). Tymczasem Polska Agencja Żeglugi Powietrznej, planuje kolejną podwyżkę opłat w 2010 roku o 70%, mimo, że są one najwyższe w Europie, a ostatnia podwyżka w 2008 roku wynosiła ponad 1000%. Czyżby pazerność naszych władz lotniczych nie znała granic?
|