Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.10.2009, 12:15   #1
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co kiedy US siada na pobory...?

Witam,

Sprawa jest taka, ze przez zupelne przeoczenie nie zaplacilem mandatu z doslownie konca lipca.
Pracodawca dostał pismo ze skarbówki, że ma odciągnąć mi od wypłaty oprócz należnych 200zl za mandat jeszcze 21zl kosztów postępowania (po 2 miechach <sic!>)
No nic, moje przeoczenie, moja strata.

Pytanie mam tylko takie:

Czy ma to wszystko jakies swoje konsekwencje? Oczywiscie juz po tym jak pracodawca zapłaci tą należność do US. Czy jestem gdzieś notowany, czy może wyczyszczają mi "kartoteke"?

Czy mogę mieć pozniej jakies problemy gdziekolwiek, no nie wiem, chocby przy podpisywaniu jakichs umów czy braniu czegoś na raty.

Innymi słowy czy zostaje gdzies po mnie ślad, który w jakikolwiek sposob moglby mi utrudnic zycie i uczynic mnie gorsza osoba w swietle prawa

Oczywiscie rozumiem ze ten swistek zwany potocznie mandatem moge sobie juz podrzec i napalic nim w kominku, bo placic go nie musze (skoro zabieraja mi z wyplaty).

Z gory dzieki za odpowiedz, bo pierwszy raz mi sie taka sytuacja przydarzyla. Zawsze placilem terminowo.
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online