Cytat:
Napisany przez ed hunter
|
Przejrzałem i.. to już coś. Chociaż uwag trochę mam. Przede wszystkim strona jest wyjątkowo mało przyjazna i tak naprawdę zanim coś znajdę, już mi się tego odechciewa. Być może to dlatego, że nie mam takiej motywacji, jaką ma na przykład osoba przygotowująca się do kupna, podejrzewam jednak, że na stronie po prostu niewiele jest..
Na ten moment jedynie pomysł jest tutaj podobny, bo wykonanie mnie po prostu nie przekonuje. Poza tym tutaj chyba rzeczywiście chodzi o ranking, a ja miałem na myśli oceny. I to dokładnie, bo przykładowo na podstawie opinii: "Deweloper na szóstkę, gratulujemy i polecamy innym!" to ja bym się nie zdecydował na zakup myszki do komputera (porównując do ceneo czy skapca), a co dopiero kupna mieszkania. Opisy muszą być dokładniejsze, najlepiej uzupełnione zdjęciami i możliwie (choć niekoniecznie) filmikami, a do tego może jeszcze dla większej przejrzystości podzielone na kategorie (terminowość, jakość prac, kontakt, cena (?) itp. ). Wymieniona strona jak dla mnie to jedynie dobra początkowa baza istniejących deweloperów, ale niewiele ponad to.
Tak, jak mówiłem pomyślę nad tematem. Co prawda nie planowałem się teraz czymś takim zajmować, ale skoro alternatyw (raczej) nie ma, to może rzeczywiście warto coś takiego stworzyć. Chociaż chcąc zrobić coś na poziomie, na pewno trzeba w to trochę zainwestować (przynajmniej czasu).
Z kolei trafiając na takie artykuły jak ten, widzę, że warto:
Większe mieszkanie za średnią pensję
http://www.zarzadcy.com.pl/aktualnos...nsje/3677.html
Dla mnie to jest naprawdę nienormalne, że przy tak niskich średnich pensjach jakie mamy w Polsce (a i które dla sporej części społeczeństwa są tylko marzeniem...) ceny mieszkań są tak horendalnie drogie. Naprawdę nie jestem w stanie zaakceptować sytuacji, w której człowiek, żeby kupić sobie mieszkanie (i to najczęściej w spółkę z inną osobą) musi się zadłużać na 30 lub więcej lat. To nie jest normalne.
Tym bardziej więc, jeżeli już tak wygląda nasza rzeczywistość i takie pożyczki się zaciąga, to ten zakup musi być najwyższej jakościc. A z tymi, którzy chcą tutaj żerować na innych i za naprawdę ciężkie pieniądze wciskać fuszerkę, trzeba walczyć..