Cytat:
Napisany przez Szczota
Wymien calego kompa. Takiego trupa nawet nie warto ratowac. Przeciez najtansze biurowe kompy sa klase wydajniejszego od tego czegos
|
Ja Ci dam łobuzie "tego czegoś", przecież napisałem wyraźnie, że kocham ten komputer

Taka obudowa kosztuje pewnie z 1500. On jest prawie niesłyszalny itd itp Pamiętam do dziś pierwsze włączenie - uznałem, ze nie działa, a on owszem działał...
Jedyne uszkodzenie to takie, że zostawiłem go włączonego na poddaszu na kilka tygodni i były straszne upały i się nieco wentylator zużył, bo wszedł na max obroty. A Dell chce 89 funtów za nowy

To takie cholerstwo z czujnikiem wbudowanym, o bardzo dużej rozpiętości CFM.
Teraz to go wcale nie wyłączam, chodzi non stop już kilka lat, tylko reboot czasem.
Mam też na nim sprzętowe szyfratory dysków ATA, a na SATA takich nie ma.
A co do wydajności - mi wystarcza w zupełności, wszystko pracuje; fotoszop odpala się w 7-10 sec, co mi z tego że odpali się w 2 sec.
Zresztą ja mam inne komputery, ale ich nie lubię
Cytat:
Napisany przez Szczota
Kup chocby najtansza plyte AMD z zintegrowanym radkiem HD 3200 i Semprona 140. Zaplacisz za to raptem 350zl a bedziesz mial roznice kolosalna. Wladujesz 200zl w grafe ktora i tak jest wolniejsza od integry wiec gdzie tu sens i logika
|
Ja już miałem w nim lepsze grafy, ale wyjąłem i gdzieś tam pooddawałem - bo miały wiatraczki

No ale teraz jednak bym wymienił kartę, bo dostałem do testowania Apple Cinema Display i tak widzę, że jednak mniej mi on męczy oczy od mojego CRT.... Inne LCD mi się nie podobały do tej pory, oddawałem.