Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.10.2009, 18:00   #1
Raus
Wymiatacz

Data rejestracji: 15.12.2003
Raus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lite-On LH-20A1H - Problem z tacką

Witam

Przechodzę od razu do rzeczy.

3 letni Lite-On LH-20A1H - "optycznie" ma się świetnie. Pali bardzo dobrze, czasami zaskoczy samego Pioneera 215....No ale miało być o problemach

Od jakiegoś czasu tacka nie chce się w nim wysunąć. Wygląda to tak że kiedy nacisnę Eject to słychać tylko ze mechanizm wysuwania tacki rusza i taki odgłos jakbym po prostu przytrzymał ręką tackę nie pozwalając jej się wysunąć.

Kiedy w odpowiedni sposób podważę tackę to wyjdzie i co najciekawsze jak już się otworzy to mogę ją otwierać i zamykać setki razy i ani razu się nie zatnie.

Lecz wystarczy pół godzinki nie używania i znowu to samo.

Jako że palnik rok po gwarancji to śrubokręt w dłoń i do dzieła Niestety moje średnio zdolne oko nie dostrzegło nic co by spowodowało nie pokój. Wyciągnąłem tackę i z powrotem włożyłem na trybiki (nic nie było połamane) i dalej to samo.

Ktoś wie czy da się to naprawić czy po prostu plastikowe części się wyrobiły i cześć??

A jeśli się wyrobiły to inne pytanie Domyślam się że da się zrobić "swapa" takiej tacki z jakiegoś innego podobnego Litka? Jeżeli tak to za jakim modelem się rozglądać? Może ktoś ma jakiegoś zdechlaka ze sprawną tacką co by oddał w dobre ręce po kosztach wysyłki

ps. na Alledrogo potrafią "zawołać" 20zł za uszkodzony napęd i nie mówiąc już o dziwnych cenach za wysyłkę typu 18zł za list priorytetowy

Kocham wszystkie!!!
BenQ 1640 + LG GSA 4163B + Pioneer 215L + Lite-On LH-20A1H + Optiarc AD-7261S + Lite-On iHAP122 + LG H20L(zaginiona w piwnicy )
Raus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online