Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.10.2009, 08:49   #1465
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
NKtalk jest oparty na XMPP (Jabber) co oznacza, że docelowo istnieje możliwość otworzenia protokołu na zewnątrz NK. W tej chwili trudno jednoznacznie stwierdzić kiedy może to nastąpić ponieważ wymaga to określonego nakładu pracy ze strony działów IT. To co istotne to fakt, że decyzja biznesowa o otwarciu się na zewnętrzne komunikatory nie jest negatywna.
W praktyce oznacza to, że w przyszłym roku będzie możliwa rozmowa pomiędzy użytkownikami NKtalk, Tlen czy GoogleTalk (i innych). Obecnie nie jesteśmy w stanie podać konkretnego terminu otwarcia.
Wcześniej tlen.pl teraz nktalk... Jabber wchłonie wszystko

Cytat:
Napisany przez Berion
Konnekt już od dawna nie jest rozwijany. Ja tam nadal go używam. Próbowałem syfiastego AQQ, zachwalanej Mirandy (która mi się trzy razy poważnie wysypała...) i wróciłem jednak do starego, dobrego Konnekta.
SOA#1 - U mnie działa

Cytat:
Napisany przez Ciapek
zajrzałem sobie z ciekawości na stronę Konnekta, którego namiętnie używałem kiedyś.
Nadal smutno i nic się nie dzieje. Ponad rok nikt strony nie ruszał.
Szkoda...
Konnekt umarł 3-4 lata temu i nie zmartwychwstanie już. Czas chłopaki poszukać nowego programu (AQQ, WTW, Tlen7, qutIM[Testowy]). Ostatnio trafiłem na komunikator Ziuum. Nie instalowałem więc ciężko powiedzieć jak to działa.