Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.10.2009, 21:45   #3
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
teoretycznie masz pelne prawo reklamowac na podsawie niezgodnosci towaru z umowa
zgodnie z zapisem prawa objety chrona jestes przez dwa lata i jedyny temin dodatkowy to miesiac od zauwazenia niezgodnosci do jej zgloszenia sprawdawcy
w praktyce bedziesz mial problem

jezeli masz fakture, na ktorej jest wyszczgolniony drozszy model plyty i na plycie masz sticker sprzedawcy to masz bardzo duze szanse
nic sam nie rozkrecaj, bo sie wypna ze przelozyles!
Jeszcze w wekeend zerknę na papiery, bo chyba tam były numery seryjne na GW wpisane. jeżeli się zgadzają to mogę samą płytę zanieść tak ??

Już szukam w internecie, więcej info o reklamacjach. zaraz może znajdę usatwę, jak wiem czego mam szukać

W sumie jeżeli jest taka możliwość, przejdę się do UOKiK i porozmawiam z tą miła Panią, która już raz mi pomogła.

Edit: http://www.money.pl/archiwum/poradni...,0,544745.html wystarczyło wpisać: "reklamacja 2 lata"

4U @nimal

Ostatnio zmieniany przez polakT : 27.10.2009 o godz. 22:05
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post