Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.10.2009, 18:32   #5
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ale trzeba rozróżnić między filmem a grą. To nie to samo.
W filmie brutalne sceny często skłaniają do refleksji nad ludzką naturą itd. Jak ostatnio w Dystrykcie 9.

Filmy sensacyjne nastawione na rozrywkę pokazują to inaczej, ludzie padają, dużo wybuchów ale bez "wchodzenia" w to.

Natomiast gra to gra. To jest zawsze rozrywka. A w dodatku tutaj to GRACZ wciela sie w rolę tego złego. Nie sądze zeby taka gra skłaniała do refleksji "o rany co ja zrobiłem", raczej po zamordowaniu np błagającej o litość ciężarnej kobiety na ustach gracza ma pojawić sie uśmiech. To jest chore! Jeszcze może zrobić tak ze jak nie zabije to nie przejdzie misji?

Tu rozrywka ma płynąć z tego że sie brutalnie nad kimś znęcamy? Chyba nikt normalny specjalnej przyjemności z tego czerpać nie bedzie i wyłaczy gre po 5 minutach. Ja na przykład bardzo lubię serie GTA, ale przechodzenie niektórych misji stanowiło dla mnie raczej marną przyjemnosć i chciałem to już skończyć.

Tu nawet nie chodzi o to czy to jest dla dorosłych czy nie, to chyba dla psychopatów.
Całkowicie chybiony pomysł na rozrywkę!

PS nie widziałem tych filmów więc moj post moze nie całkiem do nich pasować, ale generalnie takie jest moje zdanie.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 29.10.2009 o godz. 18:37
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post