Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.10.2009, 10:24   #12
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ale wiecie tak sobie pomyślałem że tarcza to przeciez relikt zamierzchłej epoki.
Pomijam kwestie elegancji czy gustu.

Rozumiem kiedyś nie było wyświetlaczy i elektroniki - ratowali sie jak mogli skomplikowanymi mechanizmami. Ale dziś dodawanie trybików i wskazówek to sztuka dla sztuki, wszystko i tak jest przykrywką dla elektronicznego zegara kwarcowego.
A do tego nieczytelne (my wiadomo sie już przyzwyczailiśmy i różnicy nam nie robi).
Podejrzewam że nawet do zegarka z cyferkami predatora byśmy sie przyzwyczaili

Ale wiadomo elektronika jest tania. A jak tania to źle. Więc z zegarka elektronicznego który można złożyć z oscylatora i paru przerzutników (czyli mikroskopijny scalak) robi sie dzieła sztuki.
Miałem kiedyś (jakiś pewnie tani bo dla dziecka jeszcze w sumie) elektroniczny zegarek i on działał idealnie. Pamiętam że nigdy go nie ustawiałem bo po miesiącu działał co do sekundy. Nie pamietam co było dla mnie wtedy wzorcem.

Pomijam już kwestię ze ja zegarka nie mam bo to zbędny balast. I tak wszędzie mam ze sobą telefon (chociaz to juz bardziej komputer niz telefon) więc choć podobają mi sie zegarki Casio to nie kupie. Bo po co ? Dla szpanu? Gdybym pracował w FedEx i musiał patrzeć na zegarek co minute to moze wtedy

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 30.10.2009 o godz. 10:29
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post