Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.10.2009, 11:48   #3
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie było reklam w radiu to fakt, poza tym leciały cale płyty prezentowane w tzw,. klubach muzycznych przez znanych i lubianych prezenterów... jedyny stereofoniczny program II polskiego radia... wystarczyło mieć przygotowany magnetofon i można było mieć cala kolekcje płyt znanego i lubianego artysty Dzięki takim zabiegom dziennikarze otwierali nam okno na świat Stacji radiowych było raczej niewiele ale to i tak wystarczyło... Program I raczej nie słuchałem, bo leciał tylko na falach długich a tam była okropna jakość odbioru, poza tym ten program był dla ówczesnych oldbojów, chociaż był to chyba jedyny całodobowy program, na UKFie były 3 stacje, program II (stereo), słynny program III i program IV na którym właściwie cały dzień transmitowała rozgłośnia harcerska a w niektórych godzinach stacje lokalne (u mnie studio ODRA - Wrocław) - to w latach 80-tych... zdaje się ze był jeszcze program na średnich - tzw. program BIS o charakterze kulturalnym i chyba był dla Polonii... pomijam rozgłośnie takie jak wolna Europa i Głos Ameryki których tez słuchało się wieczorami Od 1980 roku bylem wiernym słuchaczem klubów stereo i Trójki, miałem w swoim pokoju amatora 2b do którego podłączałem na początku magnetofon Unitra MSH-201, to była iście profanacja bo magnetofon byl klasy HI-FI a amator jako podrzędny amplituner ale cieszyłem się z tego bardzo...