Cytat:
Napisany przez czary2mary
(...) frajerzy grający z programem maszyny który ma wypłacić kilkanaście procent wpływu na wygrane (...)
|
Odpowiem, bo czepiłem się Ciebie personalnie (nie gniewaj się proszę) a potem zamilknę:
Automaty
średnio w skali kilkumiesięcznej wypłacają ok. 80% sumy wrzuconych w nie pieniędzy, a nie kilkanaście procent. Generalnie im bardziej zaawanasowany programowo automat, tym większe mogą być wahania, może wypłacić nawet 300%, może 50% w skali miesiąca. Najbardziej stabilne są stare bębnówki, które nie mają dużych wygranych i nie kombinują. Długi temat, a wszystko zgodne z homologacją i ustawą, która te rzeczy normuje.
Cytat:
(...) automaty to zwykłe złodziejstwo gdzie frajerzy grający z programem maszyny (...) stoi zawsze na przegranej pozycji.
|
Masz rację, niezależnie od strategii, grając odpowiednio długo, będzie się dążyć do zera, bo automat ma statystyczną przewagę - prosta matematyka, prosty wykres. Zyskać można tylko przerywając grę w odpowiednim momencie i więcej nie grając. To samo tyczy Black Jacka w kasynie, nie tyczy Texas Holdem.
Tylko dlaczego nazywasz to złodziejstwem i mnie nazywasz złodziejem? Chciałbyś abyśmy dokładali do biznesu? Dlaczego nie czepisz się Coca-Coli, producentów seriali TV, papierosów, wódki, piosenkarzy, cyrkowców, kaznodzieji i innych pierdół, które nie są niezbędne do życia?
Cytat:
Oczywiście że wielkie koncerny wejdą a tylko dlatego że więcej łapówek dadzą od mafii która zarządza dzisiaj biznesem.
|
I tu się z Tobą zgadzam, choć żałuję szczerze, że tej mafii nie ma. Nie ma, bo mafia to zorganizowana przestępczość powiązana z władzą. Ani przestępczości ani niezwykłych powiązań nikt nie wykazał.
Napisałeś jeszcze "jaka branża, jaki hazard" - ta branża daje pracę tysiącom ludzi. Nie mam pojęcia ile ludzi tu pracuje, ale tak na szybko mnożąc pewne wartości, wychodzi mi że 40 tysięcy. I ten zysk pójdzie do koncernów w całości, masz rację. Stocznia Szczecińska bis.
Szewc zabija szewca, bum tararara bum.
EOT z mojej strony. TVN zbyt mocno indoktrynuje, aby możliwa była racjonalna dyskusja (nie piję do Ciebie, czary2mary). No i faktycznie off topic.