Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.10.2009, 23:49   #8
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Bzdura.

Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
i każą Ci się uczyć przedmiotów, które najprawdopodobniej nigdy w życiu Ci się nie przydadzą
Czyli mam rozumieć, że mimo tych słów, polskiego czy historii w zakresie podstawowym się nie uczysz?

To, co napiszę, może wydać się banalne i być może Cię zirytuje, ale ilość materiału, który trzeba opanować, żeby bardzo dobrze zdać maturę z dowolnego przedmiotu humanistycznego jest niewiele większa niż materiału, który obowiązuje na jeden trudniejszy egzamin na studiach po rocznym wykładzie. A każda sesja to więcej, niż jeden egzamin. Jaka jest różnica między studentem, a Tobą? Pod względem wieku - rok...

Ja wiem, że to liceum, jak sam piszesz, masa innych przedmiotów, a więc brak czasu na naukę tych konkretnych itp. Ale jeśli teraz jesteś już pewien, że nie chcesz iść na informatykę ani inny kierunek do którego potrzebny jestmat-fiz (ale tak na 100% pewien), to po prostu zacznij przygotowywać się do rozszerzonej matury z historii, czy WOS-u. A jak nie starczy czasu - przygotuj się na kolejną maturę. Nazwij to straconym rokiem - to ciekawe, czy mniejszą stratą jest studiowanie 5 lat czegoś, co nie jest dla Ciebie stworzone...

Szczerze mówiąc kierunki humanistyczne (z prawem w czołówce zresztą) nie są dziś szczególnie korzystnym startem, jeśli chce się mieć pewność otrzymania pracy i to jeszcze przyzwoicie płatnej, ale to już musisz (niestety - musisz) sam rozeznać, co jest dla Ciebie najlepsze.

Ja też zmieniłem zdanie na poziomie szkoły średniej, choć przyznaję, że było mi znacznie łatwiej. Po prostu zdałem sobie dość wcześnie sprawę, że technikum leśne jednak nie jest dla mnie. Ale teraz nie żałuję tej decyzji i to bynajmniej nie tylko dlatego, że inaczej nie poznałbym Ani.

Cytat:
Napisany przez diego9403 Podgląd Wiadomości
Jestem w 3 klasie gimnazjum, ale mam problem z wybraniem szkoły. A mianowicie nie wiem czy liceum czy technikum. Chciałbym iść potem na studia informatyczne. Co więc będzie lepsze dla mnie liceum czy technikum?
Technikum. Ino dobre, bo z technikami bywa różnie. W liceum to informatyki możesz się uczyć na własną rękę, ale nie na zajęciach.

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post