Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.11.2009, 21:35   #6
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Tales of Monkey Island to zupełnie inna gra , niejako piąta część sagi.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Ja widziałem (też na screenach ) i stwierdzam, że wolę oryg. grafikę, która ma w sobie trochę tej magii. Nowa jest jakaś taka bezpłciowa.
Grafika jest 2 wymiarowa ala kreskówka i bardzo dobrze, zupełnie nie widzę tej gry w 3D. Sceneria jest znacznie bardziej szczegółowa co jest oczywiste, ale trzyma klimat jak dla mnie. Znalazłem jedno porównanie :

The Secret Of Monkey Island Special Edition-new-look.jpg
Rys. 1 - nowa grafika

The Secret Of Monkey Island Special Edition-old-look.jpg
Rys. 2 - oryginał

Ciekawe jak rozwiązano sterowanie. W oryginale widać dobrze znaną listę zadań jak w innych grach LucasArts z silnikiem SCUMM. Po prawej stronie na dole nowego widoku mamy "Look at" czyli jedno z poleceń listy, ale jej samej nie ma . Pewnie jakoś się ją wywołuje ...

Cytat:
Napisany przez loki7777 Podgląd Wiadomości
Panowie SECRET nie SECRED
Pomyłka z szybkości, w pracy pisałem.

Jeśli można prosić jakiegoś dobrego człowieka o zmianę to będę wdzięczny, sam już nie mogę tego zrobić.

pozdrawiam