Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.11.2009, 11:04   #46
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
Tak, już jesteśmy tym rocznikiem.
Co w ogóle myślicie o obowiązkowej matmie?
Moim zdaniem jest to bardzo dobry pomysł. Poziom na podstawie nie jest jakiś strasznie trudny, większość powinna dać sobie radę, tym bardziej, że są zadanie zamknięte, gdzie zawsze w razie czego można "strzelać".
Sam zdawałem kiedyś obowiązkową matmę. I stwierdzam, że dziś do niczego nie jest mi potrzebna. Uważam, że obowiązkowo powinny zdawać te osoby, które planują w przyszłości wykonywanie zawodów ściśle technicznych lub związanych z finansami: architekci, konstruktorzy, informatycy, bankowcy, etc. Tam matma wręcz jest potrzebna. Przeciętnemu czlowiekowi potrzebna jest na codzień umiejętność podstawowych działań matematycznych. Po co różniczki, całki, rachunek prawdopodobieństwa? Tangensy, sinusy i cosinusy?
Tak, wiem... wykształcony człowiek winien posiadać szeroki horyzont wiedzy. I jest w tym wiele prawdy. Tylko po co "uszczęśliwiać" na siłę?
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online