Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.11.2009, 07:09   #400
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mnie tam elmuzyka została do dziś. Z Zawadzińskim byliśmy na liście dyskusyjnej o Tangerine Dream, mam nawet jakieś jego płytki. Generalnie z polskich twórców warto posłuchać Bookoovskyego, Polarisa (mój kumpel !). To dla tych co lubią tradycyjne berlińskie brzmienia i nie kręci ich to co teraz szumnie nazywa się muzyką elektroniczną.

Generator jest świetny, prowadzi go Ziemek Poniatowski z Warszawy. Już wiele lat. Kiedyś wydawał superfanzin elektroniczny - GENERATOR. Kopalnię wiedzy o Elmuzyce. Płytki EL są niestety drogie, właśnie zamówiłem płytę Kellera i Schonwaldera - Blue. Kosztuje mnie 72.90 zł.

Z grup i solistów EL (oprócz Wielkich, jak Tangerine Dream, Klaus Schulze, Ashra) polecam :
- Broekhius,Keller,Schonwalder (www.manikin.de)
- Rainbow Serpent
- Omega Syndicate
- Radio Massacre International (mroczne)
- Volt

stronki :
- www.synthmusicdirect.com
- www.generator.pl
- www.manikin.de
- www.groove.nl

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post