Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.11.2009, 15:44   #6
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jestem w Netii od 1.5 roku. Internet na linii TP. Sam internet działa ok i to jedyna zaleta tej firmy.

Ich umowa w przypadku jej zerwania nakłada ogromne kary na człowieka (tzw. Opłata Wyrównawcza). Radzę zwrócić baczną uwagę i przemyśleć przynajmniej jej czas. Dla nich te ceny, które podają w reklamach są po niebotycznych rabatach i jak się zerwie umowę to muszą sobie ten "rabat" odbić za każdy miesiąc wykorzystanej i chyba nawet niewykorzystanej umowy. Potrafi to wyjść kilka tysięcy złotych, wiem bo mnie straszyli kwotą prawie 1000 zł .

Mają beznadziejną obsługę klienta, nie można się dodzwonić, a jak już się uda to za każdym razem łączy się człowiek z konsultantem w innym miejscu kraju, który jak coś zrobi to już kolejny o tym nie wie (mimo, że podobno system jest jeden).

Mylą się nieprawdopodobnie w fakturach (złe kwoty nie wiadomo skąd, naliczanie internetu innych klientów !, itp.), przez 1,5 roku miałem przynajmniej 10 różnych korekt !. Nie dalej jak w zeszłym miesiącu dostałem po raz kolejny błędną fakturę z podwójnie naliczoną opłatą. Okazało się, że to opłata innej, obcej osoby. Czekam teraz na korektę i się doczekać nie mogę. Oczywiście nie ma co płacić dobrej kwoty za wcześniejszą fakturę (odejmując to co jest za dużo) bo potem miesiącami będzie w systemie, że źle zapłaciłem ***8211; już wcześniej to przerabiałem. Na telefony o nich zmarnowałem bardzo dużo czasu, pieniędzy i nerwów.

I powtórzę co napisał kolega wyżej : "trzeba pamiętać o wypowiedzeniu umowy przed wygaśnięciem okresu promocyjnego!" bo przechodzimy na ceny bez promocji kompletnie wymyślone z d... tyłka znaczy

Absolutnie nie mogę polecić tej firmy. Czekam tylko aż mi się skończy umowa i zmieniam dostawcę.

pozdrawiam

edit: sprawdziłem i jestem już u nich 2,5 roku a nie 1,5

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 05.11.2009 o godz. 16:15
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post