Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.11.2009, 11:47   #6
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
[...]
I teraz moje pytanie czy mogę odmówić pracodawcy wykonania polecania polegającego na rozładowaniu Tira który odbywa się na innym dziale ? Nie jestem magazynierem ani pracownikiem magazynu !!!!!!!!!!
Proszę o pomoc , z góry dzieki .
Czy masz na piśmie zakres obowiązków na Twoim stanowisku pracy? Najczęściej na końcu figuruje zapis o mniej więcej takiej treści:
"Wykonywanie innych czynności zleconych przez Pracodawcę" (kierownika, dyrektora). Przeczytaj uważnie swój zakres. Jeśli nie ma takiego zapisu, to moim zdaniem Pracodawca nie może Cię zmusić do niczego, poza Twoim normalnym zakresem obowiązków. Może Cię co najwyżej poprosić ale Ty masz prawo odmówić. Jeśli ww. zapis jest w zakresie, to tylko ewentualne przeciwskazanie lekarskie do np. dźwigania, obroniłoby Cię. Sądzę jednak, że tutaj chodzi po prostu o zwykłą pomoc i dlatego zwrócono się do Ciebie.

Ostatnio zmieniany przez romanesco : 06.11.2009 o godz. 11:56
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post