Cytat:
Napisany przez czero
Nie mogę się powstrzymac, żeby nie wypisać błędu. 
Jak już wytykasz czyjeś błędy (a robisz to dość często), to dbaj także o formę swoich wypowiedzi.
W przeciwnym wypadku podważasz swój autorytet. 
|
Masz rację, przyznaję się do błędu, dałem plamę.
Swoją drogą, to jest dziwna sprawa u mnie z tymi końcówkami momentami.
Często mylę osoby, albo piszę nieświadomie tak jak wyżej.
Zdarza mi się też pisać tak jak słyszę, czyli np. "p" zamiast "b", "k" zamiast "g", ktoś wie o co chodzi?
Głównie jak nie przywiązuję większej uwagi do tego, co aktualnie staram się przekazać.
Moim zdaniem, w moim przypadku bardziej pasuje: "Nie czepiajcie sie panowie ta informacja byla pisana na szybko" ;-).
@Sunna - nad kropką w tym zdaniu w podpisie zastanawiałem się dwa razy.
Pierwszy raz, gdy była tam wersja: "Piszę poprawnie po polsku" i drugi, gdy przerobiłem ją na: "Staram się (...)" (bo mimo wszystko, jak wyżej mi udowodniono, też popełniam błędy) i za każdym ostatecznie decydowałem, że mi tam nie pasuje. Po prostu. Nie wiem dlaczego, ale niech tak zostanie :-).
Poza tym nie zgodzę się z Tobą w sprawie interpunkcji, ponieważ sądzę, że jest podstawą, jeśli chodzi o prawidłowe budowanie zdań i chęć przekazywania dokładnie tego, co masz na myśli - często ich brak w znacznym stopniu utrudnia odczytywanie postów, a jak widzę post bez ani jednego przecinka, to nawet nie zaczynam go czytać, bo jest to dla mnie straszne męka...