Cytat:
ob@r napisa***322;(a)
odpowiadając na pytanie drugie - hmm śmiesznym sie wydaje fakt ze chcesz divx'a na dvd oglądać , z tego co mi wiadmo to trzabybyło to na svcd przerobic , no ale daj spokój to co był na DVD zostało na divxa przerobione a ty chcesz to odwrócić ? --> utrata jakości jest NIEODWRACALNA !!!
a co do nagrywarki to z tego co sie kiedys interesiłem były dwa standardy i w zasadzie sam nie wiedziałem którą wybrac a obecnie to już nie wiem który jest wiodacy... prosze by ktoś mnie naprostował z tym tematem...
|
ciekaw jest ile divxów na DVD przerobiłeś, że wydajesz tak kategoryczne sądy? ja około 15 i mogę powiedzieć, że jak masz dobrej jakości divxa (birate powyżej 1000 kbs) i odpowiedni soft (np. CCE + DVDMaestro + Soft Encode) to jakość otrzymanego filmu jest conajmniej dobra i zazwyczaj wizualnie nie gorsza od źródłowego divxa. i do tego masz polskie napisy i dźwięk Dolby Digital - 2.0 albo 5.1 (o ile znajdziesz divxa z AC3 5.1) trzeba też poświęćić trochę czasu - samo przygotowanie materiału trwa ok. godziny ale zasadnicza część czyli konwersja (VBR 3 pass) za pomocą CCE zabiera do 8 godz. w tym czasie idziemy spać albo na wódkę - co kto woli

cudów oczywiście nie ma ale zapewniam, że oglądając później taki film na dobrym, panoramicznym telewizorze jestem bardzo zadowolony.
to oczywiście wyjście awaryjne i robię tak, żeby obejrzeć najnowsze produkcje albo filmy które u nas nie wyszły na DVD. bo nie ma jak oryginał - mam ich ok. 90

co do formatów nagrywania nie chcę wchodzić w szczegóły - proponuję po prostu kupić nagrywarkę Sony DRU-500, która obsługuje oba formaty zapisu. jest naprawdę świetna
pozdrawiam