Cytat:
tothemax napisa***322;(a)
Czy ten programik sam automatycznie przekodowal plik z filmem zwiekszajac jego kompresje (na kopii nie bylo widac roznicy w jakosci)?
|
Mysle, ze nie jedna osoba chcialaby wiedziec jak to sie robi. Obawiam sie, iz autor niechetnie jednak ujawni Ci to. Z tego co wyczytalem dvd2one ustala wielkosc pliku wynikowego na 4,36GB. Reszta zalezy od wejsciowego. Czasami juz samo pominiecie kilku sciezek audio powoduje, ze nie trzeba kompresowac obrazu - czasami go przycina.
Cytat:
I kolejne pytania, na stronie programu "DVD2ONE" autor napisal iz nie poleca programu "Nero", ktory osobiscie uwazam za dosyc dobry, gdyz pozniej mozna miec problem z odczytaniem plyty w przenosnych odtwarzaczach. Czy to mozliwe aby rodzaj uzytego programu do nagrywania mial no to wplyw?
[/B]
|
Proponuje wyprobowac - ja uzywam nero i nie ma problemu z nagranymi plytkami. Najpierw problem - potem szukaj jego rozwiazania.
Cytat:
I ostatnie pytanie: w ktoryms z postow januszp napisal, ze w Nero wybiera opcje "DVD-Video" do nagrania plyty, ja uzylem "DVD-ROM(UDF)" (tak bylo w zagranicznym tutorialu, jednak mowa byla o programie "InstantDVD" a nie o "Nero"), czy ktos moze wie czym roznia sie te opcje? Dodam, ze plyty nagrane w ten sposob odtwarzaja sie na mojej nagrywarce (na przenosnym odtwarzaczu jeszcze ich nie testowalem)
[/B]
|
Ja uzywam dvd-video, ale wydaje mi sie, ze rozni sie tylko tym od udf/iso, ze od razu dodaje katalogi audio_ts i video_ts. Jesli skorzystasz z udf/iso, sam zrobisz te katalogi, odznaczysz Joilet to tez plytka bedzie OK.