Cytat:
Napisany przez nimal
wiesz, nawet pozadne zapalniczki sa na benzyne 
a tak na serio to jak sie Civic kula? juz nie robi problemow? palisz go tylko na gazie?
|
Od naprawy w porządnym serwisie (czerwiec) idealnie działa na benzynie.
Różnie zachowywał się na gazie, byłem na regulacji i gazownik powiedział, że parownik ma dziwną tendencję do złego utrzymywania odpowiednich obrotów po ich spadku i często były albo za wysokie i trzymały się +200 od normy, albo -200 normy (powoli zaczynało trząść budą). Na dodatek miałem tak, że na zimnym silniku zaraz po odpaleniu musiałem stać 3 minuty i robić mu sztuczne ssanie, bo w przeciwnym razie gasł. Gazownik powiedział, że to wina parownika. Przez całe wakacje jeździłem albo na gazie mając czas i cierpliwość grzejąc go przed odjechaniem, albo na PB (pod sam koniec już śmigałem na samej benzynce).
We wrześniu kupiłem sobie nowy parownik, założył mi go ten sam gazownik i kazał przyjechać po miesiącu na regulację. Przez ten czas różnie z gazem bywało, były głównie problemy z odpalaniem.
Po regulacji jest idealnie i jeżdżę już tak ponad 1,5 miesiąca, odpalam na gazie i jeżdżę tylko na nim.
Nie wiem tylko czy to normalna reakcja, że odpalanie trwa około 5 sekund (rozrusznik tyle kręci) i dopiero na tym gazie odpala?
Nie wiem także jak teraz 'działa' na benzynie, bo po prostu na niej nie jeżdżę.
Tak to jest bardzo zadowolony, wszystko działa jak powinno, a mnie się coraz lepiej jeździ.
Car Audio od ponad 2 tygodni już mam skompletowane, więc rajdowe wyczyny smartkowe po Pabianicach umila muzyczka z dużym i głębokim basem ;-).