Cytat:
Napisany przez loki7777
A w ogole jest free mc boot jeszcze rozwijany? Jest moze jakas oficjalna strona projektu?
|
Ciężko powiedzieć. Na chwilę obecną prawie na pewno nie. Kontakt z Jimmikaelkael miałem przy okazji pracy nad gui, później parę razy zaproponowałem kilka innych opcji/rozwiązań. Ostatnio też robiliśmy gui do Artemisa, zaś obecnie pracuje nad implementacją SMB do OpenUSB Loadera.
ALE - jest jeszcze całkiem sporo do zrobienia w tej kwestii i Jimmi ponoć ma jeszcze do tego kiedyś wrócić, także nie można definitywnie powiedzieć, że koniec z FMCB. I tak w obecnej formie bije na głowę Memor32 i MemoryPlus razem wzięte. Co jest do zrobienia? Na pewno to żeby FMCB dał się zainstalować uruchamiany przez inny program z nośników optycznych (w tej chwili się nie da bo nie będzie znajdować zew. plików mimo, że one tam są), kwestia tego MCID i najciekawsza to opracowanie tego samego ale dla HDD (IDE oczywiście).
Czas pokaże. Oficjalna strona projektów FMCB i ESR to forum psx-scene.com.
- - -
Mam też małą prośbą do użytkowników, którzy chcą wesprzeć tutorial.

Mianowicie potrzebne dwie foty dobrej jakości. Jedna przedstawiająca sticker z date code
3d w dowolnym modelu z serii SCPH-9xxxx (numer seryjny sam zamażę, ale jak mi ktoś nie ufa może sam, tylko prosiłbym, żeby było to chociaż estetyczne

). A druga z uLE i debug info gdzie widać 0230xxxxxxxxxxxxxxxxxx.