Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.11.2009, 23:31   #395
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Mam wrażenie, że Senyszyn reprezentuje poglądy większości ateistów, a Stowarzyszenie Unum Principium nie. Może to przez mój fanatyzm?

Osobiście uważam za niestosowne zmienianie polskiego godła, dopiero od pokolenia jest w tej, całkiem dobrej postaci.
Cytat:
Art. 25.

1. Kościoły i inne związki wyznaniowe są równouprawnione.

2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

3. Stosunki między państwem a kościołami i innymi związkami wyznaniowymi są kształtowane na zasadach poszanowania ich autonomii oraz wzajemnej niezależności każdego w swoim zakresie, jak również współdziałania dla dobra człowieka i dobra wspólnego.

4. Stosunki między Rzecząpospolitą Polską a Kościołem katolickim określają umowa międzynarodowa zawarta ze Stolicą Apostolską i ustawy.

5. Stosunki między Rzecząpospolitą Polską a innymi kościołami oraz związkami wyznaniowymi określają ustawy uchwalone na podstawie umów zawartych przez Radę Ministrów z ich właściwymi przedstawicielami.
jak bedzie pkt 1 i 2 respektowany przez kościół katolicki, porozmawiamy dalej...

Mieszkam na wschodzie i widzę co się dzieje względem prawosławnych i innych wiar... niestety - nie ze strony ludzi są problemy a kleru (niby też ludzie...)
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post