Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.11.2009, 16:42   #461
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
A co ze wszelkiego rodzaju świętami typu Boże Narodzenie, Wielkanoc itp? Przecież to też są chrześcijańskie święta i jakoś nie słyszałem, że z tego względu dni wolne od pracy powinny zostać zlikwidowane.
A myślisz, że ateiści dzielą się opłatkiem? Są dni wolne od pracy, to się siedzi w chałupie. Nie może być czegoś takiego, że jedni z uwagi na wyznanie mają wolne, a drudzy pracują. Albo wszyscy, albo nikt.

Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Można? Można. Tylko trochę szacunku i zwykłego dialogu między ludźmi.
W tym właśnie problem. Jakby okazać ludziom trochę szacunku i porozmawiać z nimi, to pewnie okazaliby się na tyle tolerancyjni, że zgodzili by się na powieszenie krzyża. Albo nie i też trzeba to uszanować. Ale czy ich się ktoś zapytał? Krzyże po prostu zawisły. Bo większość tak chciała? To dlaczego karany jest np. gwałt zbiorowy? Przecież większość tego chciała, mniejszość powinno się dostosować...

I na wszelki wypadek przypomnę - ja nie jestem zwolennikiem zdejmowania krzyży, w moim mieszkaniu nawet wisi kilka, nie przeszkadzają mi. Ale rozumiem prawa tych ludzi, o których inni nie chcą słyszeć.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post