|
Odświeżę temat:
Szukałem dla siebie dysku sieciowego który by stanowił bazę multimediów. W domu mam komputer stacjonarny i laptopa. Połączenie ze stacjonarnym może być po kablu, z lapkiem bezprzewodowo. Chcę też mieć dostęp do moich plików nie tylko w domu ale z zewnętrznych komputerów również. Dobrze jak bym mógł również na dysku postawić torrenta i podpiąć drukarkę.
Z tym zamiarem kupiłem obudowę do dysku sieciowego Welland ME-747AN-s. W teorii wyglądało to dobrze ale w praktyce ciągle są problemy. Po zakupie był problem z softem (błąd przy formatowaniu dysku) a że mam Vistę to sam nie mogłem wgrać nowego i obudowa poszła na serwis gwarancyjny. Po 3 tygodniach czekania mam ją z powrotem i działa. Trzy dni podziałała i nie mogę się zalogować na dysk. Robię reset, obudowa znów krzyczy żeby sformatować dysk i znów fail. Nie działa. Szczerze mam już dość zabawy z tą obudową i postaram się ją oddać. Tylko co potem kupić. Dysk na ten cel już mam WD 750 GB i nie chcę go zmieniać. Szukać innej obudowy czy może lepiej rozejrzeć się za jakimś routerem z takimi opcjami (tylko że router już mam D-Linka DI 524 i trochę go szkoda). A może dać jeszcze jedną szansę tej co mam?
|