Cytat:
ob@r napisa***322;(a)
sam przyznałeś że "cudów nie ma" więc nie rozumiem po co Twóje starania mające mnie przywalić całą listą techniawek które to niby używasz ... ja stwierdziłem fakt że robiąc popularnego divx'a nie powrócisz do jakości DVD a i to o czym piszesz co wydaje mi sie śmieszne (z wysoką bitratą) to nie wiem jak Ty ale ja widze różnice i w/g mnie nie ma co porównywać(no chyba ze kiepski DVD 4:3) ale róznica jest - to pewnie kolejna dyskusja "czy kopia jest lepsza od oryginału". Z tego co piszesz to kazdy przerobiony przez Ciebie film oglądasz na TV z odległosci kilkunastu metrów, zamyka sie sumą 4-5 a może i sześciu płyt , pokaz mi takie popularne Divxy na 4 płytach bo największego mam 3 płytowego Red Rose - a jestem ich kolekcjonerem. Wierz mi mam ich sporo.
pzdr
|
a kto powiedział, że przywraca się jakość DVD

użyłem określenia
"dobrej jakości" - dostrzegasz tą subtelną różnicę

a co do "technicznych" wyrażeń które użyłem to myślałem, że polemizuję z facetem który się zna na tym - sorry za pomyłkę. powtórzę swoje pytanie - czy próbowałeś robić coś takiego

skoro nie, to skąd możesz wiedzieć

ja nie zabieram głosu w kwestiach o których mam jedynie mgliste, teoretyczne pojęcie. a co do stwierdzenia
"no chyba ze kiepski DVD 4:3" to powiedz co mają wspólnego wspólnego proporcje obrazu z jakością

i skąd wysnułeś ten błyskotliwy wniosek, że
"oglądasz na TV z odległosci kilkunastu metrów" - proponuję pójść do sklepu RTV i przekonać się z jakiej odległości ogląda się film na 32" TV.
i na koniec sprawa divxów - skoro jesteś ich kolekcjonerem, to przykro mi że nie spotkałeś filmów o bitrate powyżej 1000 na 2 CD - ja takie mam - np. ostatni Bond (1265 kbs), Czas Apokalipsy (1100 kbs), Gangi Nowego Yorku (1166 kbs), Harry Potter (1200 kbs), ostatni Mohikanin (1169 kbs), Papillion (1600 kbs) Władca Pierścieni (3 CD, 1200 kbs) - to "połów" tylko z ostatnich 2 tygodni. zanim coś palniesz to sprawdź, bo jak widać nie do końca masz pojęcie o tej tematyce.
pozdrawiam