Cytat:
CobraVerde napisa***322;(a)
a kto powiedział, że przywraca się jakość DVD użyłem określenia "dobrej jakości" - dostrzegasz tą subtelną różnicę 
a co do "technicznych" wyrażeń które użyłem to myślałem, że polemizuję z facetem który się zna na tym - sorry za pomyłkę. powtórzę swoje pytanie - czy próbowałeś robić coś takiego skoro nie, to skąd możesz wiedzieć ja nie zabieram głosu w kwestiach o których mam jedynie mgliste, teoretyczne pojęcie. a co do stwierdzenia "no chyba ze kiepski DVD 4:3" to powiedz co mają wspólnego wspólnego proporcje obrazu z jakością 
i skąd wysnułeś ten błyskotliwy wniosek, że "oglądasz na TV z odległosci kilkunastu metrów" - proponuję pójść do sklepu RTV i przekonać się z jakiej odległości ogląda się film na 32" TV.
i na koniec sprawa divxów - skoro jesteś ich kolekcjonerem, to przykro mi że nie spotkałeś filmów o bitrate powyżej 1000 na 2 CD - ja takie mam - np. ostatni Bond (1265 kbs), Czas Apokalipsy (1100 kbs), Gangi Nowego Yorku (1166 kbs), Harry Potter (1200 kbs), ostatni Mohikanin (1169 kbs), Papillion (1600 kbs) Władca Pierścieni (3 CD, 1200 kbs) - to "połów" tylko z ostatnich 2 tygodni. zanim coś palniesz to sprawdź, bo jak widać nie do końca masz pojęcie o tej tematyce.
pozdrawiam
|
jesli chodzi o przerabianie z divxa na DVD to nie robiłem tego to fakt - gdyż uważam to za lekko mówiąc porąbany pomysł, wynikający z nadmiaru czasu i braku innego zajęcia. Ja wysunałem wniosek (jakbys czasem miał kłopoty z czytaniem uważnie postów innych) że
"nie przywrócisz jakosci DVD konwertując z divxa !!!" (może z tym faktem chcesz polemizowac no cóż wolno to w końcu forum) o wysokim bitrate (jeśli już mowiąc to mam pare wydań (własnej, i znajomych edycji o b. wysokim bitrate, filmy wymienione przez Ciebie posiadam w wiekszości i jakoś nie jest to najwyższa bitrata jaką sie spotkałem)a co ma format 4:3 jesli nie robi Ci róznicy po konwersji to znaczy ze mijamy sie z pojęciem co kto uważa za pewien poziom standardu oglądania, zapewne asfy tez przerabiasz na DVD skoro tak to Cie pasjonuje.
No a co do oglądania tv z odległosci to z jakiej oglądasz ten swój 100Hz 32' Hiperwentylowany TV ? Zresztą mnie to w zasadzie lata dla mnie możesz oglądać z 1 (słownie: jednego) metra jesli Ci to pasuje.