Dyskusja: Nagrywanie Dvd
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.02.2003, 22:58   #15
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ob@r napisa***322;(a)
jesli chodzi o przerabianie z divxa na DVD to nie robiłem tego to fakt - gdyż uważam to za lekko mówiąc porąbany pomysł, wynikający z nadmiaru czasu i braku innego zajęcia. Ja wysunałem wniosek (jakbys czasem miał kłopoty z czytaniem uważnie postów innych) że "nie przywrócisz jakosci DVD konwertując z divxa !!!" (może z tym faktem chcesz polemizowac no cóż wolno to w końcu forum) o wysokim bitrate (jeśli już mowiąc to mam pare wydań (własnej, i znajomych edycji o b. wysokim bitrate, filmy wymienione przez Ciebie posiadam w wiekszości i jakoś nie jest to najwyższa bitrata jaką sie spotkałem)a co ma format 4:3 jesli nie robi Ci róznicy po konwersji to znaczy ze mijamy sie z pojęciem co kto uważa za pewien poziom standardu oglądania, zapewne asfy tez przerabiasz na DVD skoro tak to Cie pasjonuje.
No a co do oglądania tv z odległosci to z jakiej oglądasz ten swój 100Hz 32' Hiperwentylowany TV ? Zresztą mnie to w zasadzie lata dla mnie możesz oglądać z 1 (słownie: jednego) metra jesli Ci to pasuje.
a ja nigdy nie spałem z Jennifer Lopez ale jestem pewien, że jest kiepska w łóżku i sex z nią to strata czasu
nie stwierdziłem też, że przywracam divxom jakość DVD, więc skąd i po co wysnułeś swój dziwny wniosek
następnie sam sobie zaprzeczasz - napisałeś wcześniej, że divxy o których mowiłem w kontkście wysokiego bitrate miały by ponad 3 CD a wogóle to nie ma takich - podałem Ci przykłady a Ty jakby nigdy nic, przyznajesz później, że sam masz takie a nawet lepsze !!!
i skoro nie zrozumiałeś mojego pytania o zależność proporcji obrazu do jego jakości to powiem ci jak dziecku - nie ma takiej zależności !!! wynikają one jedynie z dwóch rodzajów ekranów TV, kóre są używane.
a co do określenia 100Hz 32' Hiperwentylowany TV - masz jakieś kompleksy na tym punkcie? może i ty kiedyś sobie kupisz porządny TV - gorąco Ci tego życzę. a dla twojej informacji - oglądam go z odległości 2-3 m.
pozdrawiam
CobraVerde jest offline