historia dluga
a miala byc krotka
POSTANOWILEM SPROBOWAC PLAY
1 grudnia wygadalem konto TakTak nalezace do mnie (mam dwa - jednego uzywam ja, drugiego Zona) ale uzywane przez lepszejsza polowe - ostalo sie tam 7gr
2 grudnia zlozylem w punkcie sprzedazy Play wniosek o aktywacje, wniosek zostal zaakceptowany, dostlem karte startowa i info, ze dostne SMS z data przeniesienia
tego samego dnia kolo 19tej (bezpieczna godzina - wszystko zamkniete i nic zalatwic sie juz nie da!) SMS z Ery, ze sa niezgodne dane!
3 grudnia dzwonie do BOA Ery, gdzie dostaje info, ze zmienic dane moge przesylajac skan dowodu na adres
boa@era.pl, ze niezgadza sie numer dowodu (w ciagu 5 lat zdazylo mi sie dowod wymienic - fakt) ale brak tez numeru PESEL (a to ciekawe - skoro PESEL znam na pamiec a numeru dowodu nie, to moglo by byc wlasnie odwrotnie przy uzupelnianiu danym - w ten sposob to ktos tu w ch. tnie wedlug mnie)
4 grudnia dla pewnosci zachodze do punktu Ery, gdzie trafiam na praktykanta - bardzo mily Pan sam stwierdza, ze chyba poje...lo tych z Boa, bo fakt, ze dane niezgodne, ale bzdury uslyszlem przez telefon, a na koncie klienckim po prostu ktos nie wpisal drugiego imienia
poprawil co trzeba, zapisal mi na kartce co ma on wpisane w system zeby sie zgadzalo
chwile pozniej tel z BOA, ze prosilem o poprawienie danych, a te juz poprawione

wiec podziekowalem i zlozylem skarge na "mila" pania, ktora mnie celowo wprowadzala w blad dzien wczesniej
tego samego dnia tez zglosilem w punkcje Play, ze dane poprawione, oni zglosili sprawe do zamkniecia i zaprosili mnie dnia nastepnego
5 grudnia - jestem ponownie w Play, zakladam nowa sprawe przeniesienia numeru podpinajac otrzymany wczesniej starter
weekend
7 grudnia - Era informuje, ze w dniu 8 grudnia przestanie dzialac numer
Play informuje, ze mam sie zglosic po starter (PRZECIEZ JUZ GO MAM

)
sprawdzam jeszcze na streonie statusu przenoszenia numeru - to samo
dzwonie do BOA Play - mam sie zglosic, zarejestruja starter, ktory juz mam

to co z nim zrobili q. wczesniej

8 grudnia - rano era przestaje dzialac
odwiedzam punkt Play, rejestruja ponownie starter, ponoc ma sie wlaczyc kolo polnocy
Play sie nie zalaczyl
9 grudnia - dzwonie do Play - dowiaduje sie, ze start mojego startera zostal wyznaczony na 8 grudnia

podroze w czasie juz odkryli?

zglaszaja sprawe do dzialu technicznego
oddzwaniaja, ze start nastpi po poludniu
poznym wieczorem dzwonie do Play, by... nie dowiedziec sie niczego

10 grudnia - Play nie dziala, jade do punktu, gdzie wymieniaja mi starter, nowy ma wystartowac... w nocy
przy okazji zostaje poinformowany, ze... do BOA NIE WARTO DZWONIC, bo tam sie nie da nic zalatwic - szkoda czasu, ppieniedzy i nerwow
z tym w pelni sie zgadzam
11 grudnia - Play zaczyna dzialac
przeniesienia mialo trwac 24h (wedlug reklam i zapewnien poczatkowaych), a skonczylo sie na 9 dniach, z czego 3 to opoznianie sprawy przez Ere, a 6 to juz wina Play
pierwsze obserwacje:
niezly system online, zobaczymy jak bedzie w praktyce
Paly ma wyraznie lepszy zasieg w Poznaniu niz Era, szczegolnie 3G
zobaczymy jak bedzie dalej