Dyskusja: Lornetka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.12.2009, 12:06   #36
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Ale naj, naj sa zoomy 4-8x50, lub 10-30x60 tylko sa drogie. (dla mnie optymalna by byla 8-16x60)
Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
Lornetka z funkcją zoom

Muszę przyznać, że poraz pierwszy spotykam się z taką funkcją w lornetce... Do tej pory w oferowanych lornetkach, powiększenie było zawsze stałe a w tej można je regulować. Czy może ktoś objaśnić, na jakiej zasadzie to działa i jak to praktycznie się reguluje
Lornetki z zoomem, sa "od zawsze".
Działają identycznie jak obiektywy z zoomem.
Na obudowie jest suwak, regulujący położenie systemu soczewek powodujących przesuniecie i zmianę ogniskowej.
Tak serio- to lornetek z zoomem, należy unikać. Maja stały kat widzenia, mniejszy niz standard, bardzo często błędy optyczne, łatwo uszkodzić, ciężkie, drogie, ciemny obraz itepe.
Tylko markowe lornety z zoomem sa warte kupna.
Wejdź na optyczne.pl i poczytaj opinie.
Mam taka "no name" bazarowa, leży i kurzy sie, jak cos to używam ukraińskiej 10x50 stalej.
Ta Lidlowa to ewidentny badziew - nie warto.
Ale to rzecz gustu i wyboru.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post