Piriform Recuva 1.33.451. PL oto mój wybawca!!!!
Chcę ogłosić szanownym forumowiczom, że tym właśnie programem odzyskałem fotki utracone w wyniku beztroskiego podejścia do instalacji BunItUp.
Program jest freeware, nie zajmuje dużo miejsca (3,6 MB) i oferuje odzyskiwanie m.in. dokumentów, fotografii, video, plików muzycznych. Posiada funkcję skanowania głębokiego, którą to właśnie zastosowawszy odzyskałem utracone fotki. Skanowanie trwało stosunkowo długo (ok 4 godz) ponieważ sformatowany zewnętrzny dysk ma 250GB, ale opłaciło się czekać! Odzyskane pliki muszę teraz jeszcze poukładać od nowa w foldery, ale dla zainteresowanych tematem podpowiem, że prawdopodobnie jest możliwość odzyskania plików w układzie katalogu. Nie stosowałem jej, bo za późno ją odnalazłem...
Tak czy inaczej, okazuje się, że twórcy Nero nie wzięli pod uwagę takiej możliwości jak zastosowanie Piriform i napisali w instrukcji,że po zastosowaniu Autobackupu na wybranym napędzie nie ma możliwości odzyskania danych. A może to tylko taki zabieg psychologiczny, dla zwiększenia czujności użytkowników pakietu Nero?...
Nie ukrywam, że duma mnie rozpiera!! Przy pomocy "gruszeczki" przytarliśmy nosa Neronowcom!!!
Bardzo wszystkim dziękuję, za okazane zrozumienie i pomoc, a przede wszystkim, za zdopingowanie do poszukiwań odpowiedniego programu.
Być może poznam jeszcze inne właściwości Piriform - nie omieszkam się z wami podzielić wiedzą. Pozdrawiam, Petrus.
|