|
Dzięki za otworzenie oczu Reetou.
Przyznaję, że nie czuję się mocno w temacie nagrywania DVD video bo dopiero zaczynam się tym zajmować.
Dlatego też najchętniej nie zmieniałbym nic w ustawieniach oryginalnych płyty a jedynie wypalił obraz tak, żeby działała poprawnie.
To, że obraz iso działa bez zarzutu w wirtualnym napędzie jak i fakt, że DVDFab potrafił poprawnie wypalić płytę na DVD5 doprowadziło mnie do mylnego wniosku nt. LB
Nośnik na jakim próbuję wypalać płytę to DVD+R DL Verbatim x8
Nagrywarka w notebooku HP, zapewne nic specjalnego ale już wypaliłem nią kilka DVD9 z obrazów z innego źródła i problemów nie było, mimo tego, że używałem nero8 bezpośrednio do wypalenia iso.
W momencie jak napotkałem problem zacząłem szukać rozwiązania na forach o tej tematyce i po kilku nieudanych próbach wypalenia dobrze działającej płyty postanowiłem utworzyć wątek.
Próbowałem nagrywać płytę DVD video DVDFabem wskazując jako źródło pliki widziane w wirtualnym napędzie. Niby komunikat, że nagranie zakończyło sie sukcesem, ale w rezultacie błędy jak opisane powyżej.
Próbowałem też kopiować kompletne DVD wskazując jako źródło wirtualny napęd z zamontowanym obrazem iso.
Efekt niestety był taki sam.
Będę wdzięczny za każdą sugestię co jeszcze i jak dokładnie powiniem wykonać, żeby wypalona płyta działała bez problemów.
|